Clos de la Quiétude_top

Case studie | Clos de la Quiétude

Clos de la Quiétude

(Bron: Yvan Glavie)

Het project Clos de la Quiétude (Gemoedsrustgaarde) omvat de bouw van een complementair gebouw voor een rusthuis. Dit nieuwe gebouw bestaat uit kamers, verzorgingsruimtes en gemeenschappelijke ruimtes. Het gebouw kan hoge milieuprestaties (passief) voorleggen. Een warmtekrachtkoppelinginstallatie regelt de behoeften inzake verwarming, sanitair warm water en elektriciteit.
Rusthuis Nieuwbouw

Gegevens van het project

Algemeen

  • Adres: Gemoedsrustlaan 15, 1140 Brussel
  • Bestemming: Rusthuis
  • Type werken: Nieuwbouw
  • Oppervlakte: 2873 m²
  • Oplevering van de werken: December 2010
  • Voorbeeldgebouw: Laureaat 2008 [075]

Project team

  • Bouwheer: Clos de la Quiétude
  • Architecten: C-Nous architecture
  • Studiebureau: Bureau Détang

Overzicht

?Nouveau document?

Inplantingsplan

?Nouveau document?

Plattegrond van de begane grond

?Nouveau document?

Sectie

(Bron: C-Nous architecture)

Meer weten

De infofiche "Voorbeeldgebouwen" die een beknopt overzicht geeft van de milieukenmerken van het project, kan worden gedownload via de volgende link:

Infofiche Clos de la Quiétude pdf format

Meer informatie over de warmtekrachtkoppeling kunt u vinden op de volgende pagina:

Warmtekrachtkoppeling

Thema's : Energie - Gerelateerde project components : Verwarming | Elektriciteit | Thermische zonne

bijgewerkt op 15/06/2017