image_test

Case studie | Godefroid van Bouillon

Godefroid van Bouillon

© BROUAE

Het project Godefroid van Bouillon omvat de heropbouw van een centrum voor de persoonlijke en beroepsgerichte begeleiding van jongvolwassenen. Het gebouw vertoont een hoog energierendement (passiefbouw). Het lichtbeheer vormt een uitermate belangrijk aandachtspunt.

Begeleidingscentrum voor jongvolwassenen Nieuwbouw

Gegevens van het project

Aangemeen

  • Adres: Godefroid van Bouillonstraat 57, 1210 Brussel
  • Bestemming: Begeleidingscentrum voor jongvolwassenen (18-30 jaar)
  • Type werken: Nieuwbouw
  • Oppervlakte: 250 m²
  • Oplevering van de werken: Oktober 2016
  • Voorbeeldgebouw: Laureaat 2012 [191]

Project team

  • Bouwheer: Gemeente Sint-Joost-Ten-Node
  • Architecteen: Consortium XVDH architecture + BROUAE
  • Studiebureau: BROUAE
  • Aanneemer: Gillion construc

Overzicht

Plannen van de voor- en achtergevel

?Nouveau document?    ?Nouveau document?

(Bron: XVDH & BROUAE)

Plattegrond van de begane grond, van de eerste verdieping en sectie van het gebouw

?Nouveau document?    ?Nouveau document?    ?Nouveau document?

(Bron: XVDH & BROUAE)

Meer weten

De infofiche "Voorbeeldgebouwen" die een beknopt overzicht geeft van de milieukenmerken van het project, kan worden gedownload via de volgende link:

Godefroid de Bouillon pdf format

Meer informatie over het verlichtingbeheer binnen het Goderfroid de Bouillon-project kunt u vinden op de volgende pagina:

➩ Verlichtingbeheer

Thema's : Welzijn, comfort & gezondheid - Gerelateerde project components : Verlichting

bijgewerkt op 15/06/2017