Place de brouckere_top

Case studie | Hergebruik van een ventilatie-eenheid - Project De Brouckère

Hergebruik van een ventilatie-eenheid - Project De Brouckère

© BBRI

Een ventilatiegroep uit een kantoorgebouw wordt hebruikt in een renovatie in plaats van weg te gooien. De ventilatiegroep wordt gedemonteerd, verplaatst en opgeslagen. Hierbij hebben verschillende partners afgestemd met elkaar tijdens het ontwerp en de demontage fase.
Energie Projectbeheer

Gegevens van het project

Algemeen

  • Adres: Brouckereplein, brussel
  • Type werken: hergebruik luchtgroep

    • Datum ontmanteling: Oktober 2019
    • Bestemming: renovatie hoofdkantoor Aquafin in Aartselaar
  • Technische gegevens

    • Nominaal debiet(pulsie en extractie): 13000 m3/h
    • Beschikbare druk(pulsie en extractie): 400Pa
    • Warmterecuperatie : roterend wiel met snelheidscontroller
    • Thermische klasse: EN1886 T2 – TB2
    • Gewicht: 1.600 kg

Projectteam

  • Bouwheer: Aquafin
  • Coordinatie: Rotor
  • Studiebureaus: Cenergie
  • Installatie: Trane

Overzicht

Inplanting ventilatiegroep

Inplanting ventilatiegroep

© Rotor

Afmetingen ventilatiegroep

Afmetingen ventilatiegroep

© Trane

Energie-efficientie label

Energie-efficientie label

© Rotor

Hergebruik van een ventilatiegroep

Thema's : Beheer van het project, de werf, het gebouw - Andere thema's : Hergebruik - Gerelateerde project components : Ventilatie

bijgewerkt op 04/05/2020