Geometre_top

Case studie | Landmeter

Landmeter

© Martine Wauters / martinew.canalblog.com

Het project Géomètre bestaat uit de bouw van een politiebureau, ontworpen met hoge energieprestaties (passiefbouw). Oververhitting wordt vermeden dankzij structurele zonnewering, intensieve nachtelijke ventilatie en adiabatische koeling. Er wordt ook bijzondere aandacht besteed aan het behoud van de biodiversiteit en het waterbeheer op het perceel. Het duurzame karakter van het gebouw wordt vervolledigd met de installatie van nestkasten voor vogels en vleermuizen.

Gegevens van het project

Algemeen

  • Adres: Landmeterstraat, 1080 Brussel
  • Bestemming: Kantoorgebouw
  • Type werken: Nieuwbouw
  • Oppervlakte: 3079m²
  • Oplevering van de werken: Juli 2017
  • Voorbeelgebouw: Laureaat 2013 [230]

Project team

  • Bouwheer: Politiezone 5340 Brussel-West
  • Architecten: Bureau d'Architectes Emmanuel Bouffioux
  • Studiebureau: TPF Engineering - Abcis Van Wetter - NEO&IDES

Meer weten

De "voorbeeldgebouw"-infofiche beschrijft beknopt de milieukenmerken van dit gebouw. U kunt ze downloaden via de volgende link:

Infofiche Landmeter pdf format

Habitat bieden aan fauna

➩ Nestkasten voor vogels

Thema's : Natuurontwikkeling - Gerelateerde project components : Buitenwand | Dak | Fauna - Gerelateerde voorziening : Habitat bieden aan fauna | Nestkasten voor vogels

bijgewerkt op 25/01/2018