image_test

Case studie | Langestraat

Langestraat

(Bron: Pluricité)

Het project Rue Longue (Langestraat) betreft de renovatie en uitbreiding van een gebouw dat onderdak verschaft aan woongelegenheid en een kantoor. Het gebouw levert hoge milieuprestaties (een passiefgedeelte en een lage-energiegedeelte). Centraal in dit project stond de participatieve aanpak.
Collectieve woning en kantoor Renovatie & uitbreiding

Gegevens van het project

Algemeen

  • Adres: Langestraat 170, 1150 Brussel
  • Bestemming: Collectieve woning & kantoor
  • Type werken: Renovatie & uitbreiding
  • Oppervlakte: 1318 m²
  • Oplevering van de werken: Mei 2016
  • Voorbeeldgebouw: Laureaat 2013 [208]

Project team

  • Bouwheer: De toekomstige bewoners van HG Longue vue
  • Architect: Pluricité Sprl

Meer weten

De infofiche "Voorbeeldgebouwen" die een beknopt overzicht geeft van de milieukenmerken van het project, kan worden gedownload via de volgende link:

Infofiche Langestraat pdf format

Meer informatie over participatie binnen het Rue Longue-project kunt u vinden op de volgende pagina:

➩ Participatie

Thema's : Menselijke omgeving - Andere thema's : Delen - Gerelateerde voorziening : De wisselwerking tussen een gebouw en zijn context bevorderen

bijgewerkt op 15/06/2017