Dossier | Verrijking van het stedelijke landschap

Meer weten

In de Gids

Voor meer informatie met betrekking tot dit thema:

Websites

Bibliografie

  • E. Bacon, 1975, Design of cities, éd. Thames and Hudson, Londres.
  • G. Cullen, 1961, The concise townscape, éd. Architectural Press, Londres.
  • K. Lynch, 1976, L'image de la cité, éd. Dunod, Paris.
  • P. Sansot, 1988, Poétique de la ville, éd. Méridiens Klincksieck, Paris.
  • J. Ladrière, 1973, Vie sociale et destinée, éd. Duculot, Gembloux.
  • R . Sennett, 2000, La conscience de l'œil, éd. de la Passion, Paris.
  • C. Alexander, S. Ishikawa et M. Silverstein, 1977, A pattern language, éd. Oxford University Press, New York.
  • P. Borie, P. Micheloni et P.Pinon, 1978, Forme et déformation, Ecole Nationale Supérieure des Beaux-Arts, Paris.
  • CERAA, sous la direction de M. Lacour, 1987, Morphologie urbaine à Bruxelles, éd. CERAA, Bruxelles.
  • J. Mc. Cluskey, 1992, Road form & townscape, éd. Butterworth Architecture, Oxford, 2ième édition.
  • S. Kostof, 1991, The city shaped,éd. Thames and Hudson, Hong Kong.
  • L. Mumford,1984, La Cité à travers l'histoire, éd. Le Seuil, Paris.
  • C. Norberg-Schulz, 1997, L'Art du lieu, éd. Le Moniteur, Paris.
  • S.E. Rasmussen, 1984, Villes et Architecture, éd. L'Equerre, Paris.
  • C. Sitte, 1980, L'art de bâtir les villes, éd. L'équerre, Paris.
  • P. Smith, 1974, The dynamics of urbanism, éd. Hutchinson educational, Londres.
  • P. Smith, 2003, The dynamics of delight ; architecture and esthetics, éd. Routledge, London.
  • C. Thiberge, 2002, La ville en creux, éd. du Linteau, Paris.
  • R. Unwin, 1981, L'étude pratique des plans de ville, éd. L'équerre, Paris.
  • P. Vanderstraeten, 2001, Paysages d'agglomérations : expérience, compréhension et composition des ensembles architecturaux, éd. Références, ISA Saint-Luc Bruxelles, n° XXIV, Bruxelles.
  • M-H. Durand, Décembre 2007, Vademecum du droit du paysage, Direction de la Nature et des Paysages, bureau des paysages, Metz.

bijgewerkt op 01/01/2013

Code n° : G_PHY04 - Thema's : Fysieke omgeving - Gerelateerde project components : Buitenschrijnwerk | Buitenwand | Dak | Omgeving | Fauna | Flora