Petite Suisse_top

Case studie | Petite Suisse

Petite Suisse

© Anne Laure Maerckx

Le projet Petite Suisse consiste en la transformation-extension d'un studio existant sur une toiture plate au 5ème étage d'un immeuble de rapport. Une attention particulière a été portée sur l'utilisation rationnelle des ressources matérielles (maintien du bâti existant, structure en ossature bois, système d'assemblage modulaire, réemploi des matériaux, etc.) ainsi que sur la formation des ouvriers sur chantier.

Individuele woning Transformatie Uitbreiding

Inleiding

Het project Petite Suisse bestaat uit de transformatie-uitbreiding van een bestaande studio op een plat dak op de 5de verdieping van een opbrengsteigendom. Er werd bijzondere aandacht besteed aan het rationeel gebruik van de materialen (behoud van het bestaande gebouw, structuur in houtskeletbouw, modulair assemblagesysteem, hergebruik van de materialen, ...) en aan de opleiding van de arbeiders op de bouwplaats.

Gegevens van het project

Algemeen

  • Adres: Klein-Zwitserlandplein 6, 1050 Elsene
  • Bestemming: Individuele woning
  • Type werken: Transformatie - uitbreiding
  • Netto-oppervlakte: 50 m²
  • Oplevering van de werken: oktober 2017
  • Laureaat chantier circulaire 2016

Projectteam

  • Bouwheer: Max Stockmans
  • Architect: Marc Somers
  • Studiebureaus: /
  • Aannemer: Max Stockmans

Overzicht

Inplantingsplan

Inplantingsplan

© Marc Somers

Plan van de uitbreiding

Plan van de uitbreiding

© Marc Somers

Doorsnede van het project

Doorsnede van het project

© Marc Somers

Meer weten

In de Gids

Op de volgende pagina's gaan we dieper in op bepaalde thema's van het project:

Hergebruik

Opleiding op de bouwplaats

Andere sites

Page « Petite Suisse » op de site van de projectoproep: ‘be circular'

bijgewerkt op 21/01/2019