Simons_top

Case studie | Simons

Simons

(Bron: Yvan Glavie)

Het Simons-project behelst de renovatie en uitbreiding van een kleuter- en basisschool. In het gebouw zijn ook kantoren en woningen ondergebracht. Het gebouw vertoont een hoog energierendement (passiefbouw) en de luchtdichtheid vormt een bijzonder aandachtspunt.

School kantoren en woningen Renovatie en nieuwbouw

Gegevens van het project

Algemeen

  • Adres: Simonsstraat, 1000 Bruxelles
  • Bestemming: School, kantoren et woningen
  • Type werken: Renovatie en Nieuwbouw
  • Oppervlakte: 13,369 m²
  • Oplevering van de werken: Septembre 2014
  • Voorbeeldgebouw: Laureaat 2012 [172]

Project team

  • Bouwheer: Stad Brussel Grondregie
  • Architecten: A2M
  • Studiebureau (Speciale technieken): CREA-TEC
  • Studiebureau (Stabiliteit): StuBeCo

Overzicht

?Nouveau document?    ?Nouveau document?    ?Nouveau document?

Plannen en doorsnedes van het gebouw (Bron: A2M )

Meer weten

De infofiche "Voorbeeldgebouwen" die een beknopt overzicht geeft van de milieukenmerken van het project, kan worden gedownload via de volgende link:

Infofiche Simons pdf format

Meer informatie over het luchtdichtheid binnen het Simons-project is beschikbaar via deze link:

Luchtdichtheid

Meer informatie over het onderhoud en het gebouwbeheer binnen het Simons-project is beschikbaar via deze link:

Onderhoud en gebouwbeheer

➩ Luchtdichtheid

Thema's : Energie | Beheer van het project, de werf, het gebouw - Andere thema's : Onderhoud | Luchtdichtheid - Gerelateerde project components : Buitenschrijnwerk | Buitenwand | Vloerplaat | Dak

bijgewerkt op 15/06/2017