Vanpe_top

Case studie | Vanpé

Vanpé

(Bron: Yvan Glavie)

Het project Vanpé bestaat uit de renovatie van een kantoorgebouw waarbij de originele gevel bewaard blijft. Het gaat om een gebouw met hoge energieprestaties en bij de renovatie werd veel aandacht besteed aan de isolatie en de passieve koeling.
Kantoorgebouw Renovatie

Gegevens van het project

Algemeen

  • Adres: Jean-Baptiste Vanpéstraat, 1190 Brussel
  • Bestemming: Kantoorgebouw
  • Type werken: Renovatie
  • Oppervlakte: 949 m²
  • Oplevering van het project: Oktober 2010
  • Voorbeeldgebouw: Laureaat 2007 [014]

Project team

  • Bouwheer: OCMW Voorst
  • Architect: A2M
  • Studiebureau: MATRIciel

Meer weten

De infofiche "Voorbeeldgebouwen" die een beknopt overzicht geeft van de milieukenmerken van het project, kan worden gedownload via de volgende link:

Infofiche Vanpé pdf format

Meer informatie over isolatie binnen het Vanpé-project, is beschikbaar via deze link :

Isolatie

Meer informatie over passieve koeling binnen hetVanpé-project, is beschikbaar via deze link :

Passieve koeling

➩ Isolatie

Thema's : Energie | Welzijn, comfort & gezondheid - Andere thema's : Thermische isolatie - Gerelateerde project components : Buitenschrijnwerk | Buitenwand | Binnenwand | Vloerplaat | Dak | Free-cooling | Koeling | Ventilatie | |

bijgewerkt op 15/06/2017