Rue de l'est_top

Case studie | Verbouwing van een typisch Brussels huis tot appartementen - Project Ooststraat 

Verbouwing van een typisch Brussels huis tot appartementen - Project Ooststraat 

© Bernard Boccara

Het project van de Ooststraat bestaat uit de transformatie van een Brussels huis uit 1900 tot 3 appartementen.  In het project ging er bijzondere aandacht uit naar het behoud en hergebruik van bouwelementen, met valorisering van de patrimoniale aspecten (sierlijsten, raamkozijnen, enz.), alsook naar de akoestiek van het gebouw en de appartementen onderling.
Collectieve woningen Renovatie

Gegevens van het project

Algemeen

  • Adres: Ooststraat 15, 1030 Schaarbeek
  • Bestemming : Bewoning (3 eenheden)
  • Type van werkzaamheden : renovatie
  • Oppervlakte : 222 m²
  • Datum van oplevering van de werkzaamheden : mei 2019
  • Laureaat circulaire werven Be Circular 2018 

Projectteam

  • Bouwheer : Mevr. Serena Vanbutsele, dhr. Samuel Vanbutsele
  • Architecten : VLA-architecture bvba
  • Studiebureau: MC-carré (stabiliteit), Earth 'n' Bee (EPB)
  • Aannemer : Deco Sege Rom sprl

Zicht op het geheel

Plan van wat bestond

Plan van wat bestond

© VLA-architecture sprl

As built-plan

As built-plan

© VLA-architecture sprl

Doorsnede

Doorsnede

© VLA-architecture sprl

Ooststraat

© Bernard Boccara

Ooststraat

© Bernard Boccara

Ooststraat

© Bernard Boccara

Ooststraat

© Bernard Boccara

Ooststraat

© Bernard Boccara

Ooststraat

© Bernard Boccara

Ooststraat

© Bernard Boccara

Ooststraat

© Bernard Boccara

Ooststraat

© Bernard Boccara

Ooststraat

© Bernard Boccara

Ooststraat

© Bernard Boccara

Ooststraat

© Bernard Boccara

Ooststraat

© Bernard Boccara

Ooststraat

© Bernard Boccara

Ooststraat

© Bernard Boccara

Ooststraat

© Bernard Boccara

Ooststraat

© Bernard Boccara

Hergebruik

bijgewerkt op 10/06/2020