Savonnerie Heymans_top

Case studie | Zeepziederij Heymans

Zeepziederij Heymans

(Bron: Yvan Glavie)

Het project Zeepziederij Heymans bestaat uit de renovatie van een buurt die haar bestemming verloren was. De gebouwen bieden nu hoge energieprestaties (lage energie). De sociale mix en de ontmoetingen tussen mensen waren het voorwerp van bijzondere aandacht in dit project.
Meergezinswoningen Renovatie

Gegevens van het project

Algemeen

  • Adres: Anderlechtstraat 131-147, 1000 Brussel
  • Bestemming: Meergezinsrijwoningen
  • Type werken: Renovatie
  • Oppervlakte: 621 m²
  • Oplevering van de werken: Ocktober 2011
  • Voorbeeldgebouw: Laureaat 2007 [042]

Project team

  • Bouwheer: OCMW Brussel
  • Architect: MDW Architecture
  • Studiebureau (Speciale technieken): MK Engineering
  • Studiebureau (stabilteit): Waterman TCA
  • Studiebureau (akoestisch): ATS

Overzicht

?Nouveau document??Nouveau document?

Algemeen plan van de benedenverdieping van de wijk en doorsnede van één van de gebouwen (Bron: MDW Architecture )

Meer weten

De infofiche "Voorbeeldgebouwen" die een beknopt overzicht geeft van de milieukenmerken van het project, kan worden gedownload via de volgende link:

Infofiche Zeepziederij Heymans pdf format

Meer informatie over de menselijke uitwisseling toegepast in het project Zeepziederij Heymans kunt u vinden op de volgende link:

➩ Menselijke uitwisseling

Thema's : Menselijke omgeving - Andere thema's : Delen - Gerelateerde project components : Omgeving - Gerelateerde voorziening : De wisselwerking tussen een gebouw en zijn context bevorderen

bijgewerkt op 15/06/2017