Regenwaterbeheer in sociale woningen - Project Sans Souci

Het project Sans Souci betreft de constructie van een nieuw huizenblok met woongelegenheid, een kookatelier, een sporthal en gemeenschappelijke groene ruimtes. De woningen tonen hoge milieuprestaties (passief). Een van de belangrijkste doelstellingen van het project was de aanwezigheid van de natuur te bekrachtigen met respect voor de watercyclus.

Gegevens van het project

Algemeen

  • Adres: Sans Soucistraat 120-122, 1050 Brussel
  • Bestemming: Collectieve woningen, werkplaats, keuken en Logements collectifs, atelier cuisine en sporthal
  • Type werken: Nieuwbouw
  • Oppervlakte: 3771 m²
  • Oplevering van de werken: April 2016
  • Voorbeelgebouw: Laureaat 2013 [210]

Project team

Overzicht

Inplantingsplan

© R²D²

Plattegrond van de begane grond

© R²D²

Sectie van het gebouw

© R²D²

Meer weten

De infofiche "Voorbeeldgebouwen" die een beknopt overzicht geeft van de milieukenmerken van het project, kan worden gedownload via de volgende link:

Infofiche Sans Souci

Meer informatie over het regenwaterbeheer binnen het Sans Souci-project kunt u vinden op de volgende pagina:

Bijgewerkt op 15/06/2017