Uitbreiding van een appartement - Project Klein Zwitserland

Inleiding

Het project Petite Suisse bestaat uit de transformatie-uitbreiding van een bestaande studio op een plat dak op de 5de verdieping van een opbrengsteigendom. Er werd bijzondere aandacht besteed aan het rationeel gebruik van de materialen (behoud van het bestaande gebouw, structuur in houtskeletbouw, modulair assemblagesysteem, hergebruik van de materialen, ...) en aan de opleiding van de arbeiders op de bouwplaats.

Gegevens van het project

Algemeen

  • Adres: Klein-Zwitserlandplein 6, 1050 Elsene
  • Bestemming: Individuele woning
  • Type werken: Transformatie - uitbreiding
  • Netto-oppervlakte: 50 m²
  • Oplevering van de werken: oktober 2017
  • Laureaat chantier circulaire 2016

Projectteam

Overzicht

Inplantingsplan

© Marc Somers

Plan van de uitbreiding

© Marc Somers

Doorsnede van het project

© Marc Somers

Meer weten

In de Gids

Op de volgende pagina's gaan we dieper in op bepaalde thema's van het project:

Hergebruik

Opleiding op de bouwplaats

Andere sites

Page « Petite Suisse » op de site van de projectoproep: ‘be circular'

Bijgewerkt op 21/01/2019