Clos Dupont_top

Case studie | Uitbreiding van een eengezinswoning en hergebruik - Project Dupontgaarde

Uitbreiding van een eengezinswoning en hergebruik - Project Dupontgaarde

© Bernard Boccara

Het project Clos Dupont bestaat uit de uitbreiding van een bestaande eengezinswoning in Evere. Een van de hoofddoelstellingen van het project is de herinrichting van het nieuwe volume en daarbij te besparen op materialen dankzij het hergebruik van de ter plaatse aanwezige materialen. Er werd ook bijzondere aandacht besteed aan de nieuwe materialen en de aanpassingsmogelijkheden van het project.
Gezinsrijwoning Uitbreiding

Gegevens van het project

Algemeen

  • Adres: Clos Pierre Dupont 6, 1140 Evere
  • Bestemming: Eengezinswoning
  • Type werken: Uitbreiding
  • Netto-oppervlakte van de uitbreiding: 54 m²
  • Oplevering van de werken: April 2017 
  • Laureaat chantier circulaire 2016

Projectteam

  • Bouwheer: Dhr. en mevr. Sirtaine-Buelens
  • Architecten: VLA-Architecture
  • Studiebureaus: /
  • Aannemer: Ecohomes part of Eco Construct Group

Overzicht

Plattegronden

Plattegronden

Gevel

Gevel

© VLA-Architecture

Meer weten

Info-fiche pdf format v van het project dat laureaat was van de editie 2016 van de projectoproep ‘Be circular – Be brussels' (alleen in het Frans).

Op de volgende pagina's gaan we dieper in op bepaalde thema's van het project:

Hergebruik

Aanpasbaarheid en omkeerbaarheid

Opleiding duurzame gebouwen : bouwwerven in circulaire economie pdf format

Thema's : Beheer van het project, de werf, het gebouw | Materiaal - Andere thema's : Hergebruik - Gerelateerde project components : Houtenskelet - Gerelateerde voorziening : Hergebruik-hertoepassing van bouwmateriaal

bijgewerkt op 28/01/2019